Traditia Barbieritului

Deoarece barbieritul traditional "ca la carte" a devenit o arta uitata, va prezintam cateva din ingredientele unui barbierit perfect.

Un barbierit perfect este ceea ce orice barbat isi doreste in fiecare dimineata - un barbierit fara efort ce lasa pielea fina, fara iritatii, roseata si fara acea senzatie de arsura pe care majoritatea o considera ca facand parte din rutina barbieritului.

In prezent, datorita faptului ca barbatii de toate varstele au inceput sa acorde o atentie sporita imaginii lor, nu este de mirare faptul ca ultima moda in ingrijirea barbatilor este intoarcerea la barbieritul traditional umed - si milioane de barbati au fost socati sa descopere ca metoda traditionala de barbierit pe care au crezut-o demodata este de fapt cea mai buna metoda de a obtine un barbierit de cea mai buna calitate.

Barbieritul traditional are la baza trei elemente esentiale:

  • un pamatuf de calitate
  • o crema pentru barbierit pe baza de glicerina
  • un aparat de barbierit bun.

Dar cea mai mare diferenta dintre "barbieritul umed" si modul in care majoritatea barbatilor se barbieresc astazi este folosirea pamatufului. Un pamatuf de calitate din par natural de bursuc este cel mai important ingredient pentru a obtine un barbierit traditional de calitate.

Pamatuful

Folosirea unui pamatuf din par de bursuc pentru a intinde pe fata si gat spuma obtinuta dintr-o crema englezeasca de top cu arome ce te fac sa fi remarcat nu este numai despre faptul ca te tratezi asa cum ar trebui dupa atatia ani de ignoranta. Este  cea mai buna metoda de a-ti pregati pielea si parul facial pentru cel mai eficient si confortabil barbierit.

Combinatia dintre amestecul de apa calda si crema si intinderea uniforma a acestuia pe fata are ca rezultat un strat mai gros, mai bogat si mai emolient ce este imposibil de obtinut cu mainile goale. De asemenea, un pamatuf exfoliaza fin sau indeparteaza pielea moarta de pe fata inaintea barbieritului, ceea ce indeparteaza orice ar putea sta intre lama de barbierit si firele de par. In cele din urma, periatul de jos in sus ridica firele de par si  le mentine ridicate in stratul de spuma, expunand astfel maximum din lungimea acestora lamei ce aluneca pe piele de-a lungul fetei.

Aparatul de barbierit

Un alt instrument de care este nevoie in barbieritul umed este aparatul de barbierit. Tipul de aparat pentru barbierit folosit de cei ce iau barbieritul traditional in serios este aparatul clasic cu lama dubla (lama cu doua taisuri). In opinia multor maestri barbieri, aparatul clasic de barbierit cu lama dubla este net superior fata de orice aparat de barbierit modern. In zilele noastre, odata cu cresterea spectaculoasa a sectorului de ingrijire barbateasca, interesul fata de aparatele clasice de barbierit cu lama dubla a crescut foarte mult. Barbatii au folosit aceste aparate de barbierit cu sute de ani inaintea aparitie aparatelor "de unica folosinta" sau a celor cu 2/3/4/? lame.

Folosirea unui aparat clasic de barbierit necesita un pic de indemanare si timp pentru a va obisnui cu modul in care acesta trebuie manuit. Odata ce incetiniti miscarile si renuntati in a apasa cu forta aparatul de barbierit pe piele, veti descoperi nu numai ca obtineti un barbierit mai eficient si mai fin ci si senzatia de arsura si petele rosii de pe gat incep sa dispara.

Crema sau sapunul de barbierit

O crema de barbierit de calitate pe baza de glicerina este ingredientul final pentru un barbierit traditional perfect. Daca spuma/gelul dumneavoastra de barbierit este dintr-un tub de spray si costa mai putin decat o cafea buna, pregatitiva a fi uimit de cum se intinde, barbiereste si, cel mai important, miroase o crema de barbierit traditionala englezeasca.

Daca nu v-ati spumat niciodata cu o crema de barbierit englezeasca fina cu miros de violete proaspete, lamai verzi sau levantica atunci, intr-adevar va lipseste una dintre cele mai mari placeri barbatesti din toate timpurile.