Ritualul unui barbierit traditional

Pregatirea barbieritului traditional

Pentru a va bucura din plin de un barbierit traditional umed de calitata, in primul rand pielea fetei trebuie pregatita pentru barbierit. Utilizati apa cat mai calda pentru a inmuia firele de par si deschide porii. Barbieritul imediat dupa sau in timpul unui dus da cele mai bune rezultate. Ca alternativa, puteti pune pe fata un prosop umezit cu apa fierbinte, pentru cateva minute, pentru a obtine acea inmuiere esentiala a firelor de par si a pielii.

Inainte de aplicarea spumei pentru barbierit, aplicati pe fata un ulei pentru inaintea barbieritului (pre-shave). Acesta va proteja mai bine pielea la contactul cu lama si va asigura un barbierit traditional mult mai confortabil.

Pentru barbieritul traditional umed folositi crema sau sapun pentru barbierit. Este recomandata utilizarea unei creme sau al unui sapun pe baza de glicerina. Cele mai bune rezultate se obtin prin folosirea unui pamatuf de calitate din par natural de bursuc ce va produce o spuma de foarte buna calitate cu un consum redus de crema sau sapun. In cazul in care folositi crema, plasati o cantitate mica in palma sau intr-un bol (castron), udati pamatuful cu apa calda si, cu miscari circulare, obtineti un strat consistent si cremos de spuma de barbierit.

Udati fata si, din nou, cu o miscare circulara, aplicati crema pe barba astfel incat sa permiteti pamatufului sa ridice firele de par. Pamatuful poate fi din nou inmuiat in apa calda in cazul in care este necesara mai multa umezeala pentru obtinerea consistentei optime a cremei de barbierit.

In cazul folosirii sapunului pantru barbierit, umeziti bine pamatuful cu apa calda si folositi aceleasi miscari circulare pe sapun pentru a obtine stratul bogat ce urmeaza sa fie aplicat pe fata.

Barbieritul

Asigurati-va intai daca parul de pe gat creste in aceeasi directie cu parul de pe fata. Incepeti cu partile laterale ale fetei si terminati cu zonele mai dure cum ar fi barbia si gatul. Aceasta ofera cremei de barbierit timpul necesar inmuierii acestor zone. Recurgeti la miscari fine, scurte si egale ale aparatului de barbierit, in sensul de crestere al firelor de par, folosind lame foarte bine ascutite (evitati lamele uzate).

Clatiti cat mai des aparatul de barbierit in timpul barbieritului.

In cazul in care parul facial are o viteza mare de crestere si rezulta aparitia inestetica a acestuia spre seara, puteti evita acest lucru aplicand din nou crema de barbierit si barbierindu-va perpendicular pe directia de crestere a parului, cu miscari mai scurte ale aparatului. Aplicarea din nou a cremei este esentiala in evitarea iritatiilor.

Evitati cu orice pret barbieritul contra sensului de crestere a firelor de par.

Finalizarea

Clatiti bine fata cu apa rece pentru a ajuta la inchiderea porilor.

Protejati-va pielea prin aplicarea unui balsam pentru dupa barbierit, fara alcool si hidratant. Acesta este un pas foarte important in barbieritul traditional umed ce intinereste, protejeaza, regenereaza pielea si ii confera finetea mult dorita. Prin aceasta, fiecare barbierit ulterior devine mai confortabil si mai benefic.

Sfaturi utile

Daca aveti o barba viguroasa sau piele sensibila, este necesara aplicarea pe fata si gat a unui ulei pentru pregatirea barbieritului. Acesta protejeaza pielea prin inmuierea barbii si ajuta lama aparatului de barbierit sa alunece mai usor pe piele.

Folositi-va de mana libera pentru a intinde usor pielea fetei in timpul barbieritului. Aceasta da posibilitatea unei alunecari fine a lamei pe piele si permite un barbierit mai eficient.